Polski English Deutsch

Juice Plus


SUPLEMENT DIETY – OWOCE I WARZYWA

 

warzywaall.jpg

 

KONCENTRAT OWOCOWY JUICE PLUS składa się z:

 

warzywa1.jpg
  •             pomarańczy,

  •             ananasów,

  •              jabłek,

  •              papai,

  •               śliwek,

  •              daktyli,

  •              brzoskwiń,

  •              żurawin.

KONCENTRAT WARZYWNY JUICE PLUS składa się z:

 

 warzywa.jpg 
  •          brokuł,

  •          szpinaku,

  •          buraków czerwonych,

  •          kapusty białej,

  •          jarmużu.

 

KONCENTRAT OWOCÓW LEŚNYCH JUICE PLUS składa się z:


warzywa2.jpg
  •             malin,

  •             czarnej porzeczki,

  •             czerwonej porzeczki,

  •              jagód leśnych,

  •              jeżyn,

  •              winogron.

 


 

 

     Surowcem wyjściowym do produkcji JUICE PLUS jest kilkanaście gatunków dojrzałych w słońcu, świeżo zebranych owoców i warzyw uprawianych na kontrolowanych, ekologicznie czystych plantacjach Arizony Kalifornii, Florydy i Hawajów. Z tych warzyw i owoców jest pozyskiwany sok, który w opatentowanym procesie technologicznym w temperaturze nie przekraczającej 34oC pozbawiany jest wody. Pozostałością tego procesu jest bioaktywna, żywa substancja w postaci skondensowanego proszku, zawierająca to co najwartościowsze w owocach i warzywach – witaminy, sole mineralne, mikroelementy, enzymy, związki fitochemiczne, antyoksydacyjne i pektyny, substancje, które tak wysoko ocenia współczesna medycyna i dietetyka.

 

     Gatunki owoców i warzyw zostały tak dobrane, aby zapewnić  optymalną zawartość substancji bioaktywnych w gotowym produkcie. Dostarczając organizmowi w prostej, nieskomplikowanej do stosowania formie JUICE PLUS osiągamy efekt dziennego spożycia zalecanych przez naukowców i medycynę koniecznych ilości surowych warzyw i owoców. Wartości odżywcze i bioaktywne JUICE PLUS są równoważne z codziennym wypiciem 1 szklanki soku z zawartych w nim owoców i 1 szklanki soku zawartych w nim warzyw. Zalecane stosowanie 2 kapsułek owocowych do południa i 2 kapsułek warzywnych po południu odpowiada codziennemu zjedzeniu 750 g różnych, dojrzałych, świeżych owoców i warzyw.

 

     Naukowcy potwierdzają to, o czym wiedziała medycyna ludowa i nasze prababki – warzywa i owoce to samo zdrowie! Prawidłowy przebieg procesów życiowych w naszym organizmie uzależniony jest od obecności  w pożywieniu bioaktywnych substancji pochodzenia roślinnego. Udowodniono fakt, że chroniczny ich brak w diecie współczesnego człowieka powoduje zachwianie równowagi skomplikowanych procesów biochemicznych. Następstwem tego stanu rzeczy jest psychofizyczna niewydolność organizmu i obserwowany od kilkunastu lat dramatyczny wzrost chorób cywilizacyjnych – alergii, cukrzycy, chorób nowotworowych, chorób układu krążenia, otyłości itd. Poza podstawowymi, znanymi tzn. węglowodanami tłuszczami i białkami będącymi środkiem energii i budulca dla naszego organizmu coraz większe zainteresowanie medycyny zajmują substancje bioaktywne i naturalne związki fitochemiczne występujące w roślinach w niewielkich lub śladowych ilościach. Badania potwierdzają, że to właśnie witaminy, enzymy, sole mineralne,  błonnik pokarmowy i związki bioaktywne tzw. fitochemiczne spełniają kluczową rolę w funkcjonowaniu naszego organizmu.

 

     WITAMINY – są to substancje pełniące rolę regulatorów wielu czynności i przemian odbywających się w naszym organizmie. Witaminy to składniki naturalnej żywności i tylko rośliny posiadają zdolność naturalnej syntezy witamin. Trzy podstawowe z nich to tzw. antyoksydanty lub przeciwutleniacze to witamina C, E, beta karoten tj. prowitamina A. Niedobór chodźby jednej z kilkunastu witamin może spowodować zachwianie procesów przemiany materii np. wchłaniania soli z pożywienia i poważnie odbić się na zdrowiu. Ponieważ działanie różnych witamin uzupełnia się i wzajemnie wzmacnia, ważne jest aby w naszym pożywieniu występowały w pełnym i naturalnym składzie.

 

     ENZYMY – to katalizatory żcia. Nie ma procesu biochemicznego w naszym organizmie, który nie byłby wywołany i kontrolowany przez enzymy. Począwszy od rozkładu pokarmu, który spożywamy, poprzez udział w syntezie białek do wiązania i wydalania toksycznych produktów przemiany materii – wszystko odbywa się pod kontrolą i przy udziale enzymów. Są one bardzo czułe na podwyższone temperatury. Już powyżej 45oC ulegają zniszczeniu. Jest to powód dla którego gotowane jarzyny tracą 80% swej wartości.

 

     SOLE MINERALNE – znajdują się we wszystkich tkankach i płynach ustrojowych człowieka i stanowią 4% wagi naszego ciała. Uczestniczą w procesach metabolicznych, wytwarzaniu hormonów i enzymów. Są odpowiedzialne za utrzymanie odpowiedniego pH środowiska elektrolitycznego, w którym przebiegają procesy biochemiczne. Głównym śródłem tych składników nie jest jak się powszechnie uważa woda mineralna lecz właśnie surowe owoce i warzywa.

 

     BŁONNIK POKARMOWY -  jest to węglowodan złożony, nie przyswajalny przez nasz organizm, jednak niezbędny w naszym pożywieniu. Błonnik hamuje wchłanianie cholesterolu z przewodu pokarmowego. Pobudza ruchy robaczkowe jelit, powodując właściwą perystaltykę i wydalanie.

 

     ZWIĄZKI BIOAKTYWNE TZW. FITOCHEMICZNE, POLIFENOLE – są to biologicznie aktywne, chemiczne substancje pochodzenia roślinnego, które w odróżnieniu od węglowodanów, białek i tłuszczów zaliczane są do produktów wtórnej przemiany materii. Rośliny syntetyzują je w celu ochrony przed szkodnikami, chorobami, promieniowaniem UV i dla nadania odpowiedniego koloru owocom. Opinia naukowców jest jednoznaczna – zwązki fitochemiczne to leki natury. Spektrum działania związków fitochemicznych jest przeogromne, ale najważniejsza dla ludzi  jest ich ochronna funkcja przed szkodliwymi substancjami przemiany materii oraz negatywnymi wpływami środowiska naturalnego. Neutralizują one destrukcyjne działanie wolnych rodników powstających podczas przemiany materii oraz toksyn i alergenów znajdujących się w wodzie powietrzu i pożywieniu.

 

 

 

WIĘCEJ INFORMACJI O PRODUKTACH I ICH ZASTOSOWANIU W NASZYM GABINECIE NA OSIEDLU ZACHÓD B8/U/11

 

 


 

Oferta